onsdag, september 19, 2007

Upp på barrikaderna

Det är konstigt. Hur många visste egentligen vad de gjorde när de röstade på något av de borgerliga partierna? Vi kan väl alla vara överens om att sossarna hade bra många fler röster än något annat parti och om inte borgarna bildat allians så hade de aldrig kommit till makten. Nu gör de precis allt det vi visste att de skulle göra. Enkelt sammanfattat - de tar från de fattiga och ger till de rika.

Och det som är konstigt är att vi inte protesterar mera.

Visst gnäller vi och visst finns det de som gör något. Men kampandan dog någon gång på 70-talet. Och här sitter vi och hoppas att det ska lösa sig och väntar snällt på nästa val.

Det är lite som när barnen bråkar och man inte orkar tjata mer utan låtsas som det regnar och väntar på att det ska gå över.

Man får ett bättre perspektiv om man står på barrikaderna ibland. Synd bara att barrikaderna är omgjorda till köpcentrum.

3 kommentarer:

Linda sa...

Åh så rätt du har. Både när det gäller regering och barrikader.
Du vet det var ju många unga förstagångsväljare som inte fattade bättre som ställde till det.
När det gäller barrikaderna så ja varför har vi stagnerat? Kanske för att vi inte längre kan tro på att förändringar är möjliga. Vi tittar på proggarna och skrattar åt deras naivitet och tänker att de bara vara flum tyvärr. Jag kan verkligen sakna den kampandan de hade. Idag är vi förslöade och bortskämda.
Men min kompis Anna är en eldsjäl. Du hittar henne bland mina facebook-vänner. Ingen liten borgarbrud hon inte haha.

Anonym sa...

JA!
VET HUT!

Nisse sa...

Men det finns bot... hoppas jag. Ni går väl in och tittar på länken lite högre upp.