fredag, augusti 31, 2007

Mun mot mun-metoden

Jag tror på det andra säger så till den grad att jag i vissa fall knappt tänker själv - förrän efteråt. Så är det med recensioner. Om någon älskar en bok eller en film så tror jag att jag också ska älska den. Eller tvärtom. Ofta påverkar det här mig väldigt mycket, så mycket så det stör mitt eget tyckande. En bit in i en bok eller en film så tar naturligtvis mitt eget tyckande vid. Men då har det redan förstört lite av min upplevelse.

Men det är ju så väldigt intressant att höra vad andra tycker och jag blir gärna rekommenderad en bok eller film eller något annat. Jag borde nog bara lära mig att lämna andras intryck utanför innan jag öppnar dörren och kliver in. Ta emot med öppet sinne. Precis om jag gör när jag dricker vin. Slappnar av, stoppar ner näsan och drar in, njuter ett ögonblick av det som ligger framför mig, öppnar munnen och låter det ta mig i besittning.

Efteråt kan jag säga:
- Nja, det var väl inte det bästa vinet jag har druckit.
Eller:
- Helt okej det här, speciellt med en bit choklad.
Eller:
- Åh, så underbart gott. Vi öppnar en flaska till.

3 kommentarer:

Linda sa...

Ja det är lätt att bli för påverkad och så undrar man om det är något fel på en när man inte tycker samma sak. Som om det är något man inte fattar. Det är så dumt men det är lätt att påverkas.

Anonym sa...

Lite så där är jag när jag hånglat med en ny man.
- Inte den bästa kyssen direkt.
- Helt ok. Vi testar igen.
- Åh, så underbart! Låt oss lägga oss i soffan.

Nisse sa...

Linda - ja precis, man letar efter det där speciella eller så gillar man det och undrar om man är töntig då :0)

Kim - haha... du är rolig, men det är väl så att man måste ställa in sig lite när man träffar en ny. Liksom justera in varandra så man passar.