fredag, oktober 20, 2006

Filoso... filisi...fifilise... äsch, tänker

Jag försökte komma på vilken tid på dygnet jag gillar bäst. Ja, knäpp grej jag vet. Men jag kom inte på någon. Det är nästan så jag skulle vilja påstå att jag inte gillar någon tid alls. Helst skulle jag inte vilja ha någon tid. Förmiddagar är trevliga, eftermiddagar med. Och kvällar kan vara riktigt bra liksom nätter och morgnar. Men kl 15.00? Njä. Eller kl 07.05. Nej. Inte 23.15 heller. Och veckordagar då? Jamen det beror ju på vad som händer då. En måndag kan vara toppen och en onsdag gudomlig. Men å andra sidan kan sju dagar i veckan vara alldeles för jävliga.

Om tiden inte fanns. Om allt var nu, så skulle nu kunna vara precis när som helst. När jag tittar ut genom mitt fönster så ser nu ut som vilket nu som helst.

Kan man inte köra efter stämningar istället? Vi ses när solen värmer i pannan och vinden blåser från väster. Fast å andra sidan skulle man nog ha lite svårt att träffas då. Lektionen börjar en hårtvätt och en tallrik gröt efter soluppgången. Eller: du har läkartid efter fru Pettersson som kommer efter Herr Karlsson-Löfgren som ska vara här lagom för en kopp te. Eller så ses vi när vi råkas.

Jag tror jag behöver bli miljonär eller möjligtvis politiker. Då behöver jag nog inte bry mig om tiden. Jag funderar på att erbjuda Freddan mina tjänster. Jag skulle nog kunna vara vilken minister som helst. Man måste väl inte vara moderat? Eller höger? Jag kan säkert komma på nån skumraskaffär jag har gjort nångång och det räcker väl?

Nähäpp. Fredag. Skoljobb som hägrar. Städning likaså. Några viktiga samtal. Ett möte. Och här sitter jag i morgonrock och raggsockor. Lika bra att jag åtminstone försöker låtsas att jag ska göra nåt vettigt.

Inga kommentarer: