söndag, december 10, 2006

Uppdatering

Jag är visst dålig på att hålla bloggen uppdaterad på helgerna. Inte för att jag gör så himla mycket utan för att jag inte orkar sätta igång datorn. Eller slå på internet. För igår satt jag ju faktiskt vid datorn och skrev. Så skönt det var att komma igång med skoljobbet och att bli klar. Det ska redovisas på onsdag så jag har några dagar på mig att fundera om jag ska lägga till nåt. Ovanligt att vara klar så här långt innan. Men så har jag rätt fullt under veckan så det skulle blivit tajt att hinna med det annars.

Så vad har jag gjort den här helgen då? Sovit, städat, umgåtts med familjen och gått i skogen (och snutit mig). Ungefär. Vi gick i skogen och tittade om vi skulle hitta en julgran. Fanns några stycken som var rätt snygga. Fast jag tycker alltid synd om dom. Granarna. Har vi verkligen rätt att såga ner dom? Eller slå ihjäl myggor? Eller plocka blommor? Jag vet inte riktigt. Men det var skönt i skogen. Om man går in i hagen bredvid huset och så ner mot ån och följer åkanten in i skogen då kommer man till en plats som är som i en saga. Vackert och fantasieggande och nästan lite, lite skrämmande. Mest för att jag har lite för mycket fantasi ibland. En mysig plats är det i alla fall. En bäver har fällt några träd och vattnet porlar fram och några riktigt stora ekar samsas med granar, småträd och stenar. Om man fortsätter följa ån öppnar sig en glänta innan man kommer in i en tät granskog. Så tät att inget växer på marken, där finns istället en tjock barrmatta. En bit in i granskogen finns en riktigt gammal ormgran med många långa och krokiga grenar som man kan klättra på. Det är en egen värld där i skogen vid ån.

I kväll ska vi se på filmen Skeleton Key. Hoppas den är bra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det onödigt att hugga ner en gran för att ha den stående i två veckor. Och myggor och myror och deras vänner låter jag alltid bli. Humlor och getingar hjälper jag ut om de hamnat inomhus. Men bananflugor - dem slår jag ihjäl.

Det lät som en ljuvlig plats där i skogen.

Nisse sa...

Fästingar har jag lite svårt för. Dom dödar jag om dom sitter på katterna, eller barnen eller på mig. Men annat... nja... vad har jag för rätt liksom?