tisdag, december 26, 2006

Dags igen

Tillbaka vid datorn. Jobb som ska göras. Slut på friden. Nej då så farligt är det inte. Känns rätt bra.

Har precis betalat räkningar över nätet för första gången. Gick ju alldeles utmärkt. I alla fall att skriva in dom.

Julafton var bra. Vi gick till Erks föräldrar och åt risgrynsgröt till lunch. Sen gick vi hemåt igen och då kom mina föräldrar. Vi fikade lite, spelade kort och halvtittade på Kalle innan vi började med maten. Will var alldeles upprörd. Tomten finns inte! Och varför fick han inte öppna julklapparna på en gång? Och när han inte vann kortspelet så började han gråta. Mormor löste eländet galant genom att ge barnen varsin juklapp.

Maten var god, hemgravad lax, sill, kålrotslåda, ungsmos, jansson, köttbullar, skinka, rödbetssallad, brysselkål och lite annat. Till det drack vi julsnapsar, rött vin, öl och vatten. Julmust till barnen. Och sen var det dags att öppna julklapparna. Äntligen. Stackars barn som fick vänta ända till 19.30. Boll blev lycklig för sin glasbubbla med silverflingor och en enhörning i. De blev glada för alla sina presenter och det är roligt att ge saker till nån som blir glad. Efter det spelade vi Monopol. Finns ju en ny sort där man har kort istället för pengar och så ska man dra kortet i en apparat. Kul!

Varför blir man så trött när det är jul? Jag somnade flera gånger i går. Innan jag ens hade lagt mig i sängen. Somnade framför en film vi såg på eftermiddan och sen somnade jag igen framför en film på kvällen.

Det är väl bäst jag sätter igång med jobben så jag kan göra annat sen. Jag känner rastlösheten krypa under skinnet. Måste ut, måste göra nåt, se nåt annat. Längtan efter lugn och ro och ledighet förbyts snabbt mot rastlöshet. Lugn i sinnet och nåt för händer och ögon är väl det bästa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Internetbanken är den bästa uppfinningen sedan.. flyget eller nåt.
Är lite nyfiken på det nya Monopol-spelet även om jag aldrig varit en Monopol-man.

Nisse sa...

Det nya monopolet är rätt kul, tycker jag. Roligt att blippa kontokortet :0)