onsdag, december 12, 2007

Vem ska man tro på

När jag ändå håller på så kan jag säga att tro inte på dietister och Livsmedelsverket mfl som säger att kolhydrater är bra mat och att man bör minska på fettet och hellre äta margarin eller vegetabiliska oljor. Det är inte sant.

I margarin finns det en massa farliga kemikalier, hur tror ni annars att det kan hålla sig mjukt utan att flyta i väg? Dessutom bidrar margarintillverkningen till skövling av regnskog. Kolhydrater i form av spannmål, potatis, socker och ris är inte naturlig mat för människan. Vi har bara odlat mark i en bråkdel av den tid vi funnits på jorden. Minskar man på det mättade fettet eller kanske till och med utesluter det helt så missar man en massa nödvändiga och nyttiga ämnen som vi behöver få i oss för att kroppen ska fungera. Vegetabiliska oljor innehåller mycket omega6 och vi mår inte bra av för mycket omega6. Det behövs en bra balans mellan omega6 och omega3.

Dessutom så förespråkar dietister m fl ofta att man ska gå ner i vikt genom att minska på kalorierna. Det innebär att man svälter sig ner i vikt med följden att man förstör ämnesomsättningen och att man går upp i vikt igen när man börjar äta som vanligt.

Man kan vara vegetarian och äta enligt LCHF. Många människor som äter enligt LCHF har blivit bra från sina magbesvär, diabetes, sockerberoende m.m.

Ja jag vet, jag vill frälsa världen :0)

3 kommentarer:

Linda sa...

Det där lät ju toppen. Fast jag är nog inte redo för att slänga tandkrämen än. Du får berätta mer om den där kosten nästa gång vi ses. När kan du hänga med till Therese?

Anonym sa...

Äntligen en vettig frälsning!

Anonym sa...

Linda - vad sägs om tisdag eller onsdag nästa vecka?

Kim - Amen!