onsdag, mars 19, 2008

Vad bra det går

Vi satt och åt middag i går och jag frågade Erk om vi inte kunde se på film. Istället för att jobba eller göra något annat "måste" så kan vi väl koppla av framför tv:n? Ja det kan vi göra, svarade han.

Vi har haft stopp i köksavloppet i några dagar. Inte helt stopp men ganska mycket. Erk upptäckte det när han stod och diskade och plötsligt blev blöt om tårna. Det kom nämligen ut vatten genom diskmaskinen. Vi har inte haft tid att fixa det så istället har vi varit lite försiktiga med vattenanvändandet i köket. I går skulle vi plocka i diskmaskinen och diska undan kastruller efter maten och då började det rinna över igen. Men Erk kom på ett jättebra sätt för att få det att rinna åt rätt håll. Trodde vi.

Jag skulle gå ut med komposten och kliver ut i grovköket och plask... där var det översvämning. För vattnet hade hittat en ny spännande väg upp genom golvbrunnen istället. Så jag kavlar upp byxbenen och tar av mig strumporna och vadar genom vattnet, öppnar dörren och ställer ner bunken med kompost på trappen. På trappen är det snö. Bunken med kompost glider i snön... och välter. Och allt jox rinner ut över trappstegen. Inget annat att göra än att kliva i stövlarna, gå ut och ta upp sörjan med händerna så gott det gick och slänga det i kompostlådan. Sen in igen och plocka undan skor och mattor och rensa golvbrunnen och städa golvet. Det blev även städning av köket och mattvätt.

Efter ett tag kommer Will och ställer sig och tittar på oss där vi klafsar runt i stövlar i avloppsvatten.
- Skulle inte ni titta på film? frågar han.

Men det blev faktiskt filmtittande till slut. Babel som jag lånat av Therese. Och filmen var bra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

DRAMA!
Bra att ni fick se film till slut iaf...

Nisse sa...

Ja det är händer saker på landet ibland också :0)