tisdag, januari 08, 2008

Usch och fy

Ät inte mat med glutamat i!

Läs varför.

Det finns mycket mer att läsa i ämnet tillsatser, och det borde ni göra.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bara ordet "glutamat" är ju äckligt så det räcker.

Linda sa...

Usch det där lät läskigt.
Det är mycket sånt i kryddblandningar va? Alltså bör man äta så rena kryddor som vanligt. Men hur kul är det att salta och peppra lite? Vilka kryddor använder du? Fungerar örtsalt? Det är så gott.

Nisse sa...

Kim - ja, usch.

Linda - Havssalt, peppar av olika slag och kryddblandningar utan konstiga tillsatser. Santa Maria har några nya kryddburkar som inte innehåller så mycket konstigt. Lite dyrare men räcker länge och är goda. Vitlök är också en utmärkt krydda, örtkryddor förstås.

Man kan undvika en hel del och ändå äta gott. Gäller bara att ständigt läsa på alla förpackningar.