torsdag, juni 05, 2008

Skrivet, identitet och proshekt

Jag hade en mycket trevlig kväll i går. Det var skrivarträff och den här gången så var alla med. Vi diskuterade dikter. Jag blev till och med inspirerad till en liten dikt som jag tänkte dela med mig av. Ni får tolka den som ni vill.

Min kåthet har blivit lat
den serveras inte längre på fat
herregud ge mig ett skjut
innan jag torkar ut.

Jag har lite intressanta projekt på gång. Nu igen. Det är kul med projekt men jag vet faktiskt inte hur det uttalas. Säger man proshekt eller projekt eller kanske på något annat sätt? Ordet ligger inte bra i min mun hur jag än säger. Finns det ett annat ord?

Ett av projekten handlar om identitet och när jag nyss läste ett mail från en vän som undrade om hon var totalt okvinnlig som inte hade lust att gå på stan och handla så kom jag fram till följande:

Kvinnlighet är bara en roll som förändras över tid och rum. Du är kvinna och kvinnlig för att du har vissa kroppsdelar som definierar ditt kön såsom kvinna, i övrigt så har du friheten att vara precis som du vill för det är ändå föränderligt. Och om vi oftare bryter de mönster som samhället, dvs vi, har satt upp för manligt och kvinnligt så kommer vi också snabbare att förändra de ideal som just nu råder och som kanske inte alltid är förenliga med vad vi innerst inne önskar vara.

Med andra ord så går mina tankar om identitet på högvarv just nu.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dikten var underbar!
Jag skriver under direkt.

Jag säger proshekt.

Anonym sa...

Tack :0)

Proshekt, ja, det låter ju mest rätt.

Anonym sa...

Jag tycker att dikten låter som ett mycket intressant proshekt.

Hur är det med tidplan, budget etc, etc?
Någon kickoff planerad?

Don Giovanni

Anonym sa...

Don Giovanni - planerna existerar bara ibland i huvudknoppen. Men kanske sommaren bjuder på en bättre tidsplanering så att de kan bli verklighet. Vem vet. :0)