tisdag, februari 24, 2009

Ingen älg i snön

Jag är glad för att jag har kloka kvinnor i min omgivning som lyssnar och kommer med råd. Det har varit mycket skönt att få prata av sig. Men gladast blev jag när Will kom hem och var glad. Ingen hade bråkat med honom i skolan idag.

Jag tog ledigt från jobbet som ändå sket sig i dag också (fast lite har jag faktiskt jobbat)och så tog vi oss till sjön i skogen där vi åkte pulka från klipporna och hade picnic. Det var fint att gå i en snöig skog med mina glada barn. Men jag vågade inte åka pulka från den brantaste backen. Läskigt. Vi såg älgspår i snön och vi funderade på vad vi skulle göra om vi mötte en älg. Boll skulle bara gå fram till den, Will skulle gömma sig bakom mig och jag skulle vifta med picnicpåsen. Men vi mötte ingen älg.

Jag ska försöka få lite mer jobb gjort i morgon. Jag har jobb att avsluta och fakturor att skicka och det är dags att ta tag i det nu. Och så behöver jag städa bland papperna på skrivbordet och tvätta kläder så jag har nåt rent att ta på mig när jag ska träffa folk. Räkningarna måste gås igenom och jag måste förbereda en föreläsning. Men det blir i morgon, i kväll ska jag unna mig ett halvt glas rött vin och en slö kväll i soffan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra!

Nu kom jag att tänka på den där älgdokumentären jag såg förra veckan. Den var fin.

Nisse sa...

Älgar är fina - på lagom avstånd. :0)