fredag, mars 13, 2009

Om diabetes

Varför verkar diabetiker så ointresserade av sin hälsa?

Artikel av Sven Erik Nordin publicerad: 2009-03-13, Uppdaterad: 2009-03-13

Forskning och praktiska erfarenheter visar entydigt, att nuvarande kostråd till diabetiker motverkar sitt syfte - och att en relativt enkel omläggning av kosten förbättrar alla diabetikers hälsa. Många kan till och med slänga sina insulinsprutor!

Man kan tycka att alla diabetiker borde hoppa högt av förvåning och glädje över ett sådant forskningsresultat! (man kan bli frisk av att bara äta annan mat!). I stället verkar detta sensationella resultat mötas av ett synnerligen förstrött intresse - och på Diabetesförbundets hemsida nämns det inte ens!

Resultatet finns tillgängligt på: http://www.nutritionandmetabolism.com/content/5/1/14

Av de fem som i denna studie fortsatte att äta enligt läkarnas nuvarande rekommendationer (fettsnålt) fick fyra allvarliga hjärtproblem, och två av dem avled! I gruppen som åt mycket fett avled också av oklara orsaker en person, men alla övriga förbättrades dramatiskt. De gick ner i genomsnitt 11,4 kg i vikt, och två av dem går ej längre att definiera som diabetiker, varför de självklart inte längre behöver någon medicin!

Alltså: En ganska enkel omläggning av kosten kan dramatiskt förbättra diabetikerns sjukdomsbild - gratis och utan biverkningar!

Läs hela artikeln.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner bara en diabetiker, och hon äter väldigt sopig mat. Jag ska ta ett snack med henne. :)

Anonym sa...

Hälsa! :0)

Anonym sa...

Det ska jag göra.
Jag tror hon en gång pratade nåt om detta med att ändra kost, och att hon då skulle bli bättre. Ska påminna henne. :)